En flad femmer

Holdafslutning 2015-161. holdet endte på 5. pladsen i Mesterrækken, hvilket samlet set må være et udmærket resultat – ikke mindst set i forhold til sidste sæsons fiasko. Tabellen afslører dog at vi vandt 1 kamp over bundproppen Roskilde 2 og tabte til de 6 øvrige hold. Godt at der spilles med brætpoints i stedet for matchpoints.

I den sidste kamp blev det til et 3½-4½ nederlag, selv om vi var knebne favoritter. En lidt flad fornemmelse at slutte sæsonen af med.

Lundini spillede et rodet parti, hvor begge partier nåede at stå til gevinst og computerens vurdering svinger meget undervejs. Til sidst havde vort 1. bræt et vundet slutspil, men han fik stillet sig galt op:
Lundini patfælde

Stillingen efter 83.Kb4-a5. Stillingen inden da er faktisk remis, da sort kan skakke løs med tårnet og ofre det, da kongen ikke kan rykke. Hvids eneste mulighed var at ofre bonden ved at stille springeren mellem skakkerne og så prøve at vinde Tårn+Springer mod Tårn, selv om det er teoretisk remis. I diagrammet spillede sort naturligvis 83.-Ta4+! og hvids eneste træk er Kxa4 pat.

Formanden så ikke ret meget i partiet og var vel nærmest heldig med ikke at tabe. Daniel havde et solidt overtag, men så tillod han et officersoffer, der resulterede i evig skak. Kenneth fik hurtigt en overlegen stilling og han vandt inden der var gået 2 timer.

Jeg ved ikke om der mangler nogle træk på Stefanos noteringsliste, for ifølge den gav han op i en klar gevinststilling. Modstanderen havde gang i et desperadoangreb, men der burde være tilstrækkeligt med forsvarsressourcer. Carsten missede en enkelt god chance i åbningen, men ellers var det lige hele vejen igennem.

Lars havde gang i en masse manøvrer uden rigtigt at komme nogen vegne. Da der endelig var ved at komme gang i partiet, blev der taget remis. Finn L afleverede ikke sin noteringsliste. Det var der måske en grund til, for han tabte i hvert fald.

Formanden var eneste der scorede over 50%, og 4½/7 var nok til titlen som topscorer for 1. holdet.

Kampens resultater

Holdskak