Hurtigskakken halvvejs

Så er vi nået halvvejs igennem hurtigskakken, og Formanden har taget et forspring på hele 1½ points. Det er dog ikke sket uden en vis portion held. Se bare denne stilling fra 4. runde, hvor jeg havde sort mod Kurt Thomsen:
KT-TL 170914Kurt havde nok regnet med 1.-Dc2+ 2.Kf3 Dh7 og mine officerer kan ikke gøre noget, mens hvid æder mine bønder. Jeg har lige en sidste patron: 1.-Dd2+!? Efter 2.Txd2 Lxe6 er slutspillet naturligvis tabt, men jeg kan stadig kæmpe. Med ca. 15 minutter tilbage på uret spillede Kurt á tempo 2.Kf3?? som planlagt. Jeg slog tårnet på d8, og Kurt opgav et par træk senere, da dronningerne blev byttet af.
I et andet af toppartierne vandt Hasso over Scheuer, mens Per kæmpede længe for at vride en gevinst ud af opgøret mod Hardy Nielsen, men til sidst blev der afviklet til remis.

I 5. runde så det ud til at mit held var sluppet op. Klaus Bauer spillede stærkt og jeg hjalp til ved at sætte brikker i slag. Her har Klaus dog lige spillet det træk, som jeg håbede på: 1.Th3-g3?

KB-TL 170914
Jeg havde set at nu var der evig skak: 1.-Dd1 2.Kf2 Td2+! 3.Lxd2 Dxd2+ og den sorte dronning kan blive ved med at skakke på d1 og d2.
Daniel tabte en officer, men formåede alligevel at snøre Hasso til sidst. Per spillede igen et langt parti, og denne gang gav det bonus, da han konverterede tårnslutspillet til gevinst over Kristian. Scheuer formåede ikke at hænge på i toppen, den han måtte nøjes med remis.

I aftenens sidste runde fuldendte Finn H en perfekt aften ved at vinde sit tredje parti i træk. Generelt var det en god runde for Frederikssund. Alle partier mod Egedal-Jyllinge spillere blev vundet. Per slog Kurt Thomsen og Hasso fik ram på Klaus Bauer. Mit opgør mod Daniel sluttede således:

TL-DA 170914

Stillingen efter 21.-Dd7-e7. Jeg afgjorde sagen med 22.e6! Dronningen kan ikke slå bonden pga. Dxc7, og 22.-f6 besvares med Txe5. Daniel prøvede 22.-fxe6 23.Txf8 Sxf8 24.Txf8 og Daniel opgav, da han bare ender med at mangle en officer.

På tirsdag går turen til Ølstykke, hvor runde 7-9 spilles.

Resultater og stillinger fra hurtigskakken

Klubskak