Nederlag i topkamp

1. holdet kunne med en sejr over Sjælsø hænge på i topkampen. Vi manglede dog Håkan, og vi var da også undertippede i kampen.

Hasso var involveret i et trafikuheld. Heldigvis uden personskade, men han nåede ikke frem til kampen, så vi var bagud efter en time. Formanden diskuterede en teorivariant i Najdorf. Jeg fik spillet unøjagtigt i midtspillet og modstanderen straffede det effektivt, selv om jeg forsøgte et desperat modspil i egen tidnød.

Per blev stille og roligt mast baglæns, og selv om han vanen tro kæmpede bravt, så lykkedes det ikke at få noget ud af anstrengelserne. Kurts parti var meget lige hele vejen. Måske stod han en anelse i underkanten op imod tidskontrollen, man det var ikke værre end at remisen blev hevet i land.

Kenneth har virkelig medvind i denne sæson. Han fik pludselig lov til at plante en kæmpe springergaffel, som vandt afgørende materiale. Jes spillede helt galt og tabte en kvalitet uden reel kompens. Han fandt dog lige en evig skak, der reddede en halv:


Stillingen efter 35.-f6-f5??, der sætter gevinsten over styr: 36.Txh7+! Kxh7 37.Dh3+ Kg6 38.Dg3+ Kf6 39.Dd6+ og kongen kan ikke undslippe skakkerne.

Kristian formåede ikke at få gang i noget spændende mod den solide Arne Bjørn Jørgensen, og efter 20 træk sluttede man fred. Alexander spillede et ret uskønt parti, der kunne være gået begge veje. Han smed et par bønder i åbningen, og i forsøget på at redde stillingen røg der bare endnu mere materiale. Af uforklarlige årsager fik modstanderen placeret sin dronning helt offside og så var det pludselig Alexander, der stod bedst. Fordelen nåede at skifte hænder et par gange inden Alexander sluttelig fandt en evig skak.

3-5 var nogenlunde som forventet ifølge ratingtallene, men som kampen forløb skal vi være mere end tilfredse, når vi kun kunne stille 7 mand, og var heldige med at få et par halve ud af elendige stillinger. Med resultatet ligger vi solidt på 3. pladsen uden reel mulighed for at rykke frem eller tilbage i stillingen.

Kampens resultater

Holdskak