Viking Cup 2018

Det blev Steen Brustrup Petersen, der noget overraskende vandt den 39. Viking Cup. Vi kunne igen i år præsentere en forhøjet præmiesum på grund af et sponsorat fra Hillerød Sundhedsmassage. Desuden havde 8. HK udsat ekstra præmier i anledning af af hovedkredsens 75 års jubilæum.

Mesterklassen (19 deltagere): Mesterklassen savnede stormestrene i år, men det gjorde kun turneringen endnu mere uforudsigelig og jævnbyrdig. Til trods for en seedning som nr. 15 af 19 lagde Niels Skou sig i spidsen med 4/4. 1. pladsen blev forsvaret med en remis mod vinderen af Brønshøj Lang Weekend Viktor Haarmark Nielsen til trods for, at der blev kæmpet længe i et tårnslutspil. I 6. runde måtte Skou dog ned mod Steen Brustrup Petersen, der lagde sig i spidsen med 5/6 sammen med svenske Thomas Johansson. Sidstnævnte har tidligere gjort det godt i Viking Cup, og så har han varetaget 1. brættet på Frederikssunds 1. hold i 3 sæsoner, så det duftede lidt af lokal succes. Johansson havde bedst korrektion, men så fik han ørerne i maskinen mod Sigfred Haubro i et kompliceret parti (Se diagram)

Sigfred_Haubro_vs._Thomas_JohanssonBindingen af Tf3 ser ubehagelig ud, men hvid står alligevel til gevinst: 1.Lxf7! Kg7 2.Db2 (Dd3 var endnu stærkere) 2.-Lxe3 3.e6+ Dd4? 4.Le5+ opgivet.

Samtidigt havde Steen Brustrup Petersen forsvaret sig fra en skidt position, men Viktor Haarmark Nielsen kunne ikke få mere end evig skak ud af det ofrede materiale. Dermed var Niels Schou den eneste, der kunne nå op. Han tabte imidlertid til Lars Aaes Nielsen og måtte i stedet nøjes med en ratingpræmie. Dermed var overraskelsen en kendsgerning: Gruppens lavest seedede havde vundet Mesterklassen.

Steen Brustrup Petersen

1. præmie: Steen Brustrup Petersen, Brønshøj, 5½/7
2. præmie: Thomas Johansson, Malmö AS, 5/7
3. præmie: Sigfred Haubro, BMS, 5/7
1. ratingpræmie under 2150: Niels Skou, Øbro, 4½/7
2. ratingpræmie under 2150: Viktor Haarmark Nielsen, Øbro, 4½/7
Resultatskema, Mesterklassen

1. klasse (18 deltagere): Hollandske Thomas Hummel og Kurt Thomsen fra naboklubben Egedal-Jyllinge startede stærkt og efter indbyrdes remis i 4. runde lå de begge med 3½/4. Vores egen Daniel Andersen lå også godt til med 3/4, men han kunne ikke holde dampen oppe til sidst. Kurt Thomsen tabte ligeledes momentum i de sidste runder. I stedet kom Henning Lauritsen op, da han slog Thomas Hummel. Sidstnævnte vandt dog alligevel gruppen med gevinst i de to sidste partier, mens Casper Liu kom op på 2. pladsen med en stærk slutspurt. Henning Lauritsen gik igennem turneringen uden nederlag, men måtte nøjes med 3. pladsen.

Viking Cup 2018 Thomas Hummel

1. præmie: Thomas Hummel, Holland, 5½/7
2. præmie: Casper Yukun Liu, Caïssa Gladsaxe, 5½/7
3. præmie: Henning Lauritsen, Enkeltmedlem, 5/7
Resultatskema, 1. klasse

2. klasse (23 deltagere): Som altid var 2. klassen en meget tæt affære, men Søren Mourad Petersen havde lagt sig alene i spidsen inden sidste runde. Han fik et hurtigt remistilbud af Erol Taskiran og skyndte sig at tage imod. Imens kom Emil Savery og Johnny Smidt op i præmierækken med sejre i sidste runde.

Viking Cup 2018 Søren Mourad Petersen

1. præmie: Søren Mourad Petersen, Øbro, 5½/7
2. præmie: Emil Savery, 5/7
3. præmie: Erol Taskiran, Hvidovre, 5/7
4. præmie: Johnny Smidt, Nørrebro, 5/7
Resultatskema, 2. klasse

3. klasse (24 deltagere): 3. klasse er ofte dominereret af juniorer, og de tog sig også af 2. og 3. præmien. Troels Barington førte dog fra start til mål, selv om et nederlag i næstsidste runde til Noah Krug Wahlgreen var ved at koste sejren. I sidste ende havde Troels bedre korrektion end Noah. I 3. klasse kunne Frederikssund Skakklub notere sig for sin eneste præmie i år, da Kamil Girtler vandt 2. ratingpræmie.

Viking Cup 2018 Troels Barington

1. præmie: Troels Barington, Valby 6/7
2. præmie: Noah Krug Wahlgreen, BMS, 6/7
3. præmie: Lukas Iskos, Nørrebro, 5/7
1. ratingpræmie under 1299: Mogens Olsen, Caïssa Gladsaxe, 4/7
2. ratingpræmie under 1299: Kamil Girtler. Frederikssund, 4/7
Resultatskema, 3. klasse

Desuden blev der trukket lod om 4 gavekort til Dansk Skaksalg. De blev vundet af Martin Rosenkilde Pedersen, Peter Koefoed, Martin Skovsø Nielsen og Uffe Wulff-jensen.