Viking Cup 2019

Viking Cup blev afviklet for 40. gang lørdag d. 23. marts 2019. På grund af et sponsorat fra Hillerød Sundhedsmassage kunne turneringen udlove flotte præmier og som altid var der mange stærke spillere med. Deltagerantallet var 91, og en overgang måtte vi oprette en venteliste, da der ikke så ud til at være plads til alle, der ville være med.

Mesterklassen (22 deltagere): Favoritværdigheden lå hos Sune Berg Hansen, der vinder Viking Cup hver gang han stiller op. Han kunne dog hverken nedkæmpe Sandi Stojanovski eller Esben Hove i hhv. 2. og 3. runde, selv om der blev spillet længe. De øvrige deltagere anede muligheden for at tage 1. præmien. Aref Vasli og den tidligere FsS’er Thomas Johansson startede begge med 3/3. Vasli vandt den indbyrdes duel og lagde sig alene i spidsen, mens Johansson ikke nåede med i topkampen igen.

Vasli spillede remis mod Mikkel Antonsen, mens Sune Berg efterhånden kom i gang og havde 4/5 inden det indbyrdes møde i 6. runde. Stormesteren beviste sit værd og udspillede reelt sin modstander. Vasli havde en overgang en bonde mere, men hans stilling var en ruin, og der så ikke ud til at være tvivl om resultatet.

Det er uklart om Sune havde regnet korrektion inden sidste runde, men han tog i hvert fald en relativt kort remis med Mikkel Antonsen, hvilket viste sig at være nok uanset hvad de nærmeste konkurrenter gjorde. Henrik Dahl Pedersen havde spillet sig frem i feltet og han mødte Aref Vasli i en direkte duel om 2. præmien. Den vandt Køge-spilleren, mens Vasli måtte gå tomhændet hjem.

Der var en del spillere på 4 points inden sidste runde. Sandi Stojanovski og Esben Hove var de eneste af dem som vandt, og Sandi tog 3. præmien på bedst korrektion.
Martin Lee Lauritsen vandt ratingpræmie trods en skidt start med nederlag til klassens lavest ratede. Desuden var der ratingpræmie til juniortalentet Viktor Haarmark Nielsen.

Sune Berg Hansen 2019

1. præmie: GM Sune Berg Hansen, Hillerød, 5½/7
2. præmie: Henrik Dahl Pedersen, Køge, 5½/7
3. præmie: FM Sandi Stojanovski, Frederiksværk, 5/7
1. ratingpræmie under 2150: Martin Lee Lauritsen, Tåstrup, 4½/7
2. ratingpræmie under 2150: FM Viktor Haarmark Nielsen, Øbro, 4/7
Resultatskema, Mesterklassen

1. klasse (18 deltagere): Ebbe Klitgaard og Daniel Bendixen startede stærkt, men de gik ned til sidst og endte ude af præmierækken. I stedet gik sejren til juniorspilleren Paulus Meskenas, der tabte første runde, og derefter vandt resten. Søren Friis Larsen og Max Nimander tog de øvrige præmier efter gode slutspurter.
Frederikssund var repræsenteret ved Kurt Thomsen og Kristian Kjær, men trods gode stimer undervejs nåede de aldrig helt frem.

Paulius Meskenas 2019

1. præmie: Paulius Meskenas, Køge, 5½/7
2. præmie: Søren Friis Larsen, Nørrebro, 5/7
3. præmie: Max Nimander, Malmö, 5/7
Resultatskema, 1. klasse

2. klasse (17 deltagere): Frederikssunds Daniel Andersen var helt suveræn og 1. pladsen var sikret inden sidste runde. Lukas Iskos og Bjørn Olsen kom ind på lige så sikre 2. og 3. pladser.

Daniel Andersen 2019

1. præmie: FM Daniel Andersen, Frederikssund, 7/7!
2. præmie: Lukas Iskos, Nørrebro, 5½/7
3. præmie: Bjørn Olsen, Frederiksberg, 5/7
Resultatskema, 2. klasse

3. klasse (20 deltagere): William Pihl slog Jesper Høyerup Thygesen i topopgøret i 5. runde, og med remis i sidste runde var William sikker på sejren. Benjamin Jensen sikrede sig 2. præmien ved at vinde sine to sidste partier.
Fabian Schiøler Würtz vandt ratingpræmie og en stor stak ratingpoints, mens det blev til mere lokal succes, da Ole Nilsson tog 2. ratingpræmie.

William Pihl 2019

1. præmie: William Pihl, Odysseus, 6/7
2. præmie: Benjamin Jensen, Tåstrup, 5/7
1. ratingpræmie under 1300: Fabian Schiøler Würtz, Odysseus, 4/7
2. ratingpræmie under 1300: Ole Nilsson, Frederikssund, 3½/7
Resultatskema, 3. klasse

Juniorklassen (14 deltagere): Zeeshan Kustagi startede med at vinde sine første 5 partier, men da han kun fik ½ point i sine to sidste partier, så nåede Bertram Wester op på en delt 1. plads.

Resultater fra juniorklassen

Se indbydelsen her