Dårlig dag for 1. holdet

1. holdet tabte med 2½-5½ til Roskilde 2, som vi ellers nok burde kunne spille lige op med ifølge ratingtallene. Det kunne endda let være gået endnu værre.

Lundini stod i underkanten hele vejen og blev vel reelt bare nedspillet. Formanden havde et kompliceret parti, hvor det til sidst gik helt galt i tidnøden. Jeg indrømmer gerne at jeg helt havde misset dette hiv:

Thomas L mod Roskilde 2Stillingen efter 27. Df3-d3. Sort spillede 27.-Dxf2+! med pointen 28.Kxf2 fxe4+ og sort vinder damen tilbage med en bonde eller to i rente. Jeg valgte i stedet 28.Kh1, men tabte altså alligevel.

Scheuer opdagede til gengæld ikke at han var i tidnød. I hvert fald tabte han på tid, men der var stillingen allerede tabt. Kenneth var sidste mand færdig. Han havde egentlig et slutspil i underkanten, men kæmpede godt og modstanderen formåede at overspille stillingen fuldstændigt. Carsten havde et meget lige parti. Også i dette tilfælde blev tidnøden afgørende for at pointet gik til Roskilde.

Finn L spillede et udmærket parti, hvor han længe havde godt fat i modstanderen. Det er dog svært at rose ham for at give remis i en gevinststilling. Leif afleverede ikke sin noteringsliste, så jeg kan ikke sige så meget om partiet. Det så dog ud til at modstanderens dronning fik skabt en masse ravage i Leifs stilling, men jeg så ikke hvad der skete, da Leif måtte give fortabt. Endelig debuterede Thomas W på 1. holdet med en flot sejr.

Stillingen efter 7.-c5. Thomas W mod Roskilde 2Thomas W afgjorde sagen med 8.Lxf7! Hvis sort spiller 8.-Kxf7, så kommer 9.Sg5+ og sort mister damen efter 9.-Ke8 (eller 9.-Kf8) 10.Se6. Sort kan også gå i en smuk mat med 9.-Kf6 10.Sd5 mat.

Godt set af Thomas, og selv om sort valgte at spille 8.-Kf8, så var resten spil et et mål.

Kampens resultater

Holdskak