Toppen reddede æren

En overgang lignede det et mere end hæderligt resultat, men det endte som forventet med et stort nederlag mod stærke Allerød 1. Denne gang var det topbrædderne, der sikrede pointene.

Lundini fik spillet lidt forkert efter åbningen og var en overgang i  vanskeligheder, men han slap ud af dem, og havde endda kortvarigt en fordel, inden der blev taget remis i en lige stilling. Formanden havde et lille pres i midtspillet, og pludselig var der en afgørende kombi:
Hvid trækker

Stillingen efter 25.-De7-b4? Dronningen skulle over på et hvidt felt (f.eks. De8 eller Dd7). Årsagen hertil fremgår af fortsættelsen: 26.Sxd5! og sort opgav. Enten falder dronningen eller tårnet på f7, f.eks. 26.-Txf2 27.Sxb4 Txf1 28.Kxf1 axb4 29.Db5 Tc1+ 30.Kf2 Tc2+ 31.Kf3 Tc3+ 32.Ke4 Txb3 33.d5!

Daniel blev ramt af en gambit, og han fandt ikke det rigtige forsvar og blev lynhurtigt kørt over. Scheuer spillede solidt og havde fortjent at holde tårnslutspillet remis, men han spillede lidt for hurtigt og måtte ned.

Kenneth blev spillet helt ned på baglinjen, hvor han kun kunne lave ventetræk indtil modstanderen fandt vejen igennem paraderne. Stefano fik næsten lukket stillingen helt af, og begge spillere driblede rundt uden at nå nogen vegne. Til sidst fandt modstanderen gennembruddet, og så stod Stefanos brikker helt forkert.

Carsten burde nok have fået remis i tårnslutspillet. En overgang så det ud som om at alle 3 resultater var mulige, men partiet lå på remisgrænsen, indtil Carsten regnede galt og solgte sin fribonde alt for billigt. Alexander må have blandet nogle varianter sammen, for hans åbningsgambit var reelt bare en bonde i slag. Den manglede han i resten af partiet selv om han kæmpede meget længe for remisen.

Nu har vi hhv. 3 og 4 points ned til Roskilde 2 og Helsingør 2. Roskilde har et meget hårdt restprogram, og de må forventes at få det svært, mens vi kan afgøre sagerne mod Helsingør i sidste runde.

Kampens resultater

Holdskak