Pladsen sikret i Mesterrækken

Holdafslutningen lignede en sand gyser for 1. holdet efter det katastrofale nederlag til Helsingør. Hvis Helsingør 2 og Egedal-Jyllinge eksempelvis spillede 4-4, så skulle vi have 2½ points mod rækkens stærkeste hold fra Hillerød 2, der har banket de 4 øvrige bundhold i rækken med sammenlagt 31½-½!! I sidste ende vandt Helsingør hele 6½-1½ og sendte Egedal ned i A-rækken, men det var ikke til at gætte på forhånd.

Topscorer Carsten var taget på ferie, men heldigvis kunne Hasso overtales til at tage en tørn på 1. brættet. Ellers var vi i stærkeste opstilling, selv om holdlederen havde en del nervøse stunder, da både Kenneth og Stefano meldte sig klar i sidste øjeblik.

Hillerød skulle også bruge minimum 2½ points for at rykke op, men til begge holds ros, så blev der spillet om resultatet og ikke taget hurtige remiser.

Hasso afslog et remistilbud, da alle partier stadig var i gang. Det var lige ved at give bagslag, da han tabte et par bønder uden reel kompensation. Det lignede derfor lidt af en gave, da han fik tilbudt remis i en tilsyneladende tabt stilling.

Undertegnede fik rodet nogle varianter sammen i åbningen, og jeg måtte kæmpe for ikke at blive løbet helt over ende. Jan ofrede en bonde, men fik ikke fulgt rigtigt op, og jeg fik afviklet til slutspil med en merbonde, som jeg nok burde have vundet. Et heldigt halvt point, men for hvem?

Apropos heldigt, så var Lundini temmelig heldig med at modstanderen pludselig tabte på tid i en fordelagtig stilling. Daniel burde til gengæld have fået mere ud af sit slutspil med merbonde og løber mod springer. Noget gik helt galt, og Daniel fik ikke stoppet modstanderens fribonde i tide.

Kenneth parkerede bussen foran målet og “deffede” modstanderen fuldstændigt. Remisen var (næsten) aldrig i fare. Stefano forsøgte samme taktik, og det var ikke langt fra at lykkes, indtil han bukkede en bonde væk i slutspillet.

Alexander fik ørerne maskinen og var aldrig i nærheden af points. Finn L kæmpede godt, men stod lidt i underkanten, da modstanderen fejlede totalt i en taktisk vending. Finn takkede for gaven og satte mat kort efter.

3½ points var langt over forventning, og hele holdet skal roses for forbilledlig fight. Vel havde vi lidt medgang, men vi havde faktisk chancer til at vinde kampen. Det samlede resultat blev en 6. plads. Ganske vist blev vi overhalet af Helsingør 2, men til gengæld nåede vi op på samme antal brætpoints og matchpoints som Allerød 2, og så overhalede vi dem i kraft af sejren i det indbyrdes opgør.

Kampens resultater

Holdskak