Carsten og Stefano blev heltene

1. holdet tog den lange tur til Bornholm for at få ørerne i maskinen mod oprykningsfavoritterne. Helsingør og Egedal-Jyllinge havde hver især kun fået et halvt point med hjem, men vi klarede det dobbelt så godt – endda kun med 6 mand. Selv om holdlederen gjorde hvad han kunne for at stille med 8 mand, så er det svært at få folk til at rive en hel dag ud af kalenderen her i den søde juletid. Bornholmerne tog det også pænt at de vandt på bræt 7 og 8 uden kamp, men vi havde også adviseret dem en uge i forvejen.

Turen startede ukristeligt tidligt fra Frederikssund. Togturen til Ystad blev brugt på at spille backgammon eller småsove. Og færgens vuggende bevægelser fik lullet næsten hele holdet i søvn. Nå, men vi nåede frem til Rønne, hvor de flinke bornholmere hentede os ved færgen. Fin service!

I Ystad færgehavn lagde holdleder Lundini taktikken: Når de 3 første havde vundet, så måtte de tre sidste godt tage remis, så vi kunne vinde 4½-3½. Måske lige en anelse optimistisk i betragtning af at vores samlede forventede score var under 1. 😉 Vi kom da heller ikke i nærheden af matchsejr:

Daniel var første mand færdig. Trods minusbonde stod han ok, lige indtil han overså en simpel trussel, der kostede en kvalitet. Roar var oppe imod Rune Andersen, som ofte har gjort det onde ved frederikssunderne. Der gik heller ikke lang tid inden at resultatet var klart, selv om Roar kæmpede godt.

Første mand på tavlen var Stefano, der havde stået i underkanten det meste af partiet, men med sejt forsvarsspil fik han modstanderen til at opgive gevinstforsøgene. Carsten var til gengæld godt med i hele partiet, og med lidt mere coolness kunne han godt have taget det tårn, som blev tilbudt. Han valgte den mere sikre løsning, og modstanderen måtte trække i nødbremsen og tage evig skak.

Tilbage sad Lundini og Formanden med slutspil i underkanten. Sidstnævnte havde smidt en bonde i åbningen, men jeg fik da lavet lidt rav i den i slutspillet indtil jeg ikke længere kunne stoppe en fribonde. Lundini var oppe mod GM Jens Kristiansen, og vor mand på 1. brættet kastede sig ud i et frådende angreb, hvor det så ud som om, at han var ved at sætte mat.

Stillingen efter 23.-Lxf4:

Lundini vs. Kristansen24.e5! Ser helt afgørende ud, men stormesteren har lige en parade: 24.-f5! Alt andet går mat. Hvid kan desværre ikke spille 25.exf6 e.p. da Dh5 så står i slag. I stedet kom 25.Lxf5 Txf5 26.Dxf5 Dxe5 27.Dxe5+ Lxe5 28.Tg1 og sort har et godt slutspil, da løberen er stærkere end springeren. Sluttelig gik det galt for Lundini, da en sort fribonde fik frit løb.

Herefter gik turen til Torvet i Rønne, hvor der traditionen tro blev fortæret pizzaer inden færgen afgik fra Rønne.

7-1 var som nævnt bedre end den forventede score lovede, så det var vel en slags succes. Tak til de 6 brave folk der stillede op.

Kampens resultater

Holdskak