Viking Cup 2015

For 36. gang arrangerede Frederikssund Skakklub hurtigskakturneringen Viking Cup. Desværre var der en mindre nedgang i deltagerantallet i forhold til tidligere år, men der var også flere andre turneringer i samme weekend. Førstepræmien i Mesterklassen var 3000 kr. – ikke mindst takket være et sponsorat fra Nordea i Frederikssund.

Billeder fra turneringen

Mesterklassen (12 deltagere): GM Sune Berg Hansen tog sin 6. sejr i Viking Cup på suveræn vis. Han var klar ratingfavorit i Mesterklassen, og han gjorde rent bord med maksimumpoints 7/7. Partiet i 3. runde mod Janus Christensen så lidt uklart ud, men stormesteren så ud til at have kontrol over begivenhederne. I de resterende 4 partier var der aldrig rigtig tvivl om resultatet og Sune Berg Hansen kunne hjemføre 1. præmien på 3.000 kr. 2. præmien gik til FM Martin Haubro, der endda kunne tillade sig et nederlag i sidste runde.

Sune Berg Hansen

1. præmie: GM Sune Berg Hansen, Helsingør, 7/7
2. præmie: FM Martin Haubro, BMS 5/7
1. Ratingpræmie under 2100: Ib Skovgaard, BMS, 3½/7
2. Ratingpræmie under 2100: Thore Nyboe Jensen, Nørrebro, 3½/7
Resultatskema, Mesterklassen

1. klasse (10 deltagere): I 1. klasse så Lars Erik Linderod meget længe ud til at løbe med sejren. Han tabte dog pusten og løb ind i to nederlag til sidst, og han måtte derfor nøjes med 3. præmien. Både Helge Neesgaard-Madsen og Erkan Bayhan startede med 3/5, men med to sejre i de sidste to partier så strøg de begge til tops. Helge tog 1. præmien i kraft af lidt bedre korrektion. Helge er trofast deltager i Viking Cup, og der følger altid en flok juniorer med ham, så vi sætter pris på hans deltagelse.

Helge Neesgaard-Madsen

1. præmie: Helge Neesgaard-Madsen, GSF-Caïssa, 5/7
2. præmie: Erkan Bayhan, Hvidovre, 5/7
3. præmie: Lars Erik Linderod, Gribskov, 4½/7
Resultatskema, 1. og 2. klasse

2. klasse (5 deltagere): Da der kun var 5 deltagere i 2. klasse spillede de i samme gruppe som 1. klasse. Lige som sidste år ankom Johann Stanislaus lidt forsinket, og lige som sidste år løb han med sejren. Denne gang måtte han have lidt hjælp, da han tabte i sidste runde, men heldigt for Johann tabte Ole Emanuel Christensen også.

Johann Stanislaus

1. præmie: Johann Stanislaus, Øbro, 4½/7
Resultatskema, 1. og 2. klasse

3. klasse (24 deltagere): 3. klasse havde hele 24 deltagere, så der var hård kamp om de 6 præmier. Der var mange oppe og blande sig i toppen, men Allan Keller var ret suveræn og afgav kun et halvt point på vej til sejren. Hele 4 spillere nåede 5/7, og der måtte korrektion til at uddele præmierne.

SONY DSC

1. præmie: Allan Keller, GSF-Caïssa, 6½/7
2. præmie: Jesper Høyerup Thygesen, Herlev, 5/7
3. præmie: Steffen Michael Kristensen, Tåstrup, 5/7
1. ratingpræmie under 1250: Nikolaj Brødsgård, GSF-Caïssa, 5/7
2. ratingpræmie under 1250: Mikala Høyerup, BMS 4½/7
3. ratingpræmie under 1250: Kenny Bagge, 4/7
Resultatskema, 3. klasse

Juniorklassen (13 deltagere): Som altid en noget uforudsigelig affære, men alle fik skrabet points til sig, og alle fik både diplom og medalje med hjem. til sidst havde Hannibal Valeur Jaques fra Nørrebro Skakklub dog skilt sig ud med 6/7.

Hannibal Valeur Jaques

Vinder: Hannibal Valeur Jaques, Nørrebro, 6/7
Resultatskema, Juniorklassen