Historie

Frederikssund skakklub er en traditionsrig klub, som har eksisteret uafbrudt siden 1909, og kunne således fejre 100-års jubilæum d. 20. februar 2009. Klubben blev stiftet på Hotel Isefjord med fabrikant Sophus A. Hansen som den første formand. Dengang var det ikke så let at blive medlem. Man skulle nemlig anbefales af et eksisterende medlem! I dag kan man bare dukke op i klubben og sige “hej” og straks komme i gang med et skakparti.

Klubben har spillet adskillige steder i Frederikssund. Efter over 30 år på Falkenborgskolen er klubben nu flyttet til nye lokaler på Lundebjerggaard.
Sportsligt har man ved flere lejligheder, bl.a. midt i 80’erne, spillet i 3. division. I 90’erne var vi nede i en bølgedal, men i de seneste sæsoner har klubben været placeret i Mesterrækken krydret med et par besøg oppe i 2. division, som er landets tredjebedste række.
Vi har også et 2. hold, som spiller i B-rækken.

Også medlemsmæssigt har det bølget op og ned. I de dårlige perioder har klubben været tæt på lukning, mens vi i de bedste perioder har været mere end 60 medlemmer. Selv om der altså er tale om en af byens ældste klubber, er vi trods alderen stadig i fin form, og vi ser frem til kommende jubilæer!

Vil man vide mere om klubbens historie, så se bl.a. det udførlige jubilæumshæfte, som blev udgivet i anledning af 100 års jubilæet.

Jubilæumshæfte: FsS 60 år (1969) (pdf-format, ca. 1,1 MB)
Jubilæumshæfte: FsS 100 år (2009) (pdf-format, ca. 3,3 MB)

Mere om 100 års jubilæet i 2009.

Klubmestre gennem tiden
Formænd gennem tiden
Kasserere gennem tiden
Bestyrelser gennem tiden
Æresmedlemmer og hæderstegn gennem tiden