Viking Cup 2017

Den 38. Viking Cup løb af stablen lørdag d. 4. marts 2017. På grund af et sponsorat fra Hillerød Sundhedsmassage kunne turneringen præsentere en forhøjet præmiesum, hvilket tiltrak mange stærke spillere i Mesterklassen. Alle klasser var velbesøgte, og deltagerantallet på 91 var det næsthøjeste siden 1991.

Mesterklassen (20 deltagere): GM Sune Berg Hansen vandt Mesterklassen, hvilket stormesteren ikke er helt uvant med, da det er 7. gang, at han hjemtager 1. præmien. Sejren kom i stand på ret suveræn vis, da han vandt sine første 6 partier og derefter tog en hurtig remis i sidste runde mod IM Mikkel Antonsen. Dette sikrede endeligt sejren og de 4.000 kr. i 1. præmie.

Der var hårdere kamp om de næste pladser, men GM Jens Kristiansen var hele tiden et skridt foran de andre, og han kunne endda tillade sig et nederlag til GM Jonny Hector i sidste runde. Sidste års overraskende vinder Aref Vasli spillede igen en stærk turnering, men denne gang måtte han nøjes med en 3. præmie.

Resultatskema, Mesterklassen

1. klasse (14 deltagere): Frode Benedikt Nielsen lagde stærkt fra land med 3/3, Allan Hansen kom dog med en stærk slutspurt og nåede op på 6/7. Dermed skulle Frode vinde et interessant slutspil mod klubkammeraten Albert Emil Lyng Petersen. Albert skabte et par fribønder i centrum og hans tårn var bedre til at understøtte dem, end Frodes springer og løber var til at stoppe dem. Jens Peter Fischer Pedersen klemte sig op på 2. pladsen med sejr i de to sidste runder.

Viking Cup 2017 - Allan Hansen

1. præmie: Allan Hansen, Caïssa Gladsaxe, 6/7
2. præmie: Jens Peter Fischer Pedersen, Sorø, 5½/7
3. præmie: Frode Benedikt Nielsen, Allerød, 5/7
Resultatskema, 1. klasse

2. klasse (11 deltagere): Orla Eilegaard Jørgensen startede med 4½/5 og lignede en sikker vinder. Han var dog lige ved at sætte det hele over styr, men gruppesejren blev sikret i et dramatisk parti mod Bernhard Sørensen i sidste runde, hvor begge spilleres vinger faldt og partiet endte remis. Birger Jarulf nåede også op på 5/7, men havde lidt dårligere korrektion.

Viking Cup 2017 - Orla Eilegaard Jørgensen

1. præmie: Orla Eilegaard Jørgensen, Allerød, 5/7
2. præmie: Birger Jarulf, Frederiksværk, 5/7
3. præmie: Svenn Jensen, Helsingør, 4½/7
Resultatskema, 2. klasse

3. klasse (29 deltagere): Silas Høyerup startede startede i laveste ratinggruppe (under 1200), men det blæste han på og vandt de første 6 partier. I sidste runde kunne han endda tillade sig et nederlag til Sanshiro Kræmmer, der dermed kom op på 2. pladsen.
Silas vandt hele 351 ratingpoints! Hans søster Mikala tog 3. præmien med 5/7.

Resultatskema, 3. klasse

Juniorklassen (16 deltagere): Inden sidste runde delte Benedicte Kistrup og Magni Cederholm føringen, men da Magni tabte, så endte Benedicte med at vinde gruppen alene.